toulcak

Pokrmy ze sezónních surovin.

Pokrmy ze sezónních surovin.

Tip na jídlo z "květnových" surovin.
Salát s grilovanou řepou a chřestem.

Salát s grilovanou řepou a chřestem.

Suroviny:

1 svazek zeleného chřestu, 1 balení salátu babymix, 1 hrst pistácií, 1 řepa, špetka soli.

Suroviny na dresink: 4 lžic olivového oleje, 2 lžíce balsamica, 1 stroužek česneku, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžíce rýžového sirupu nebo medu, ½ lžíce šťávy z citrónu, ½ lžičky soli, špetka pepře.


Příprava salátu:

Nejprve nachystáme gril, dresink a zároveň marinádu. Do misky nalijeme 4 lžíce olivového oleje. Přidáme stroužek rozdrceného česneku, 2 lžíce balsamica, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 lžičku rýžového sirupu nebo medu, ½ lžičky soli, ½ lžičky štávy z citrónu a špetku pepře. Vše důkladně promícháme. Na rozpálený gril pokládáme výhonky chřestu, který jsme zbavili tvrdých konců, které by mohly být dřevnaté. Řepu můžeme předvařit a poté ji na plátky nakrájenou zlehka ogrilujeme z obou stran. Pravidelně potíráme marinádou a obracíme. Grilujeme cca 4 minuty. Do mísy přidáme salátové listy, na úzké plátky nakrájenou 1 řepu,  grilovaný chřest, zbytek marinády a dle potřeby špetku soli. Na závěr salát posypeme pistáciemi.


Kontakty:

Pokrmy ze sezónních surovin.

Zdravá jídelna

Vítejte ve Zdravé jídelně na Toulcově dvoře. Máme otevřeno každý den od pondělí do neděle a najdete nás na hlavním dvoře. V příjemném nekuřáckém prostoru si můžete dát oběd i menší občerstvení.
Náš tým tvoří také zaměstnanci s postižením a veškerými zde utracenými penězi podporujete nejen jejich rozvoj, naši jídelnu, ale také celý Toulcův dvůr.
Otevírací doba:

Pondělí - pátek: 11:00 - 18:00

Sobota - neděle: 10:00 -18:00

Obědy: 11:00 - 14:00

Aktuality z jídelny

ČERVEN - seznam "červnových" potravin.
ČERVEN - seznam Červnová pranostika zní: „Pláče-li červen a neoschne žitko, v zajících,...
Pokrmy ze sezónních surovin.
Pokrmy ze sezónních surovin. Tip na jídlo z květnových surovin.Salát s grilovanou řepou a chřestem.
Pokrmy ze sezónních surovin.
Pokrmy ze sezónních surovin. Tip na jídlo z květnových surovin.Chřestovo-rebarborový koláč.
všechny aktuality >>>
kontaktujte nás
Vyberte si...
Kontaktní formulář Zpětná vazba
Osoba Firma

Formulář - Osoba


Kontaktní informace

(Zvýrazněná políčka jsou povinná)


Jméno:
Příjmení:
IČ:
DIČ:
Ulice a čp.:
Město:
PSČ:
Telefon:
E-mail:
Firma:
IČ:
DIČ:
Ulice a čp.:
Město:
PSČ:

Kontaktní osoba


Jméno:
Příjmení:
Telefon:
E-mail:
Pozice ve firmě:


Informace o daru


Datum platby:
Vaše číslo účtu:
Kód vaší banky:
Částka:
Variabilní symbol:




Pronájem prostor - Poptávkový formulář


Kontaktní informace

(Zvýrazněná políčka jsou povinná)


Jméno:

Příjmení:

Organizace:

Telefon:

E-mail:


Místnost:
Sál 1
Sál 2
Velká přednášková Zátiší
Malá přednášková Klubovna
Velká koňská klubovna Mateřský klub - Herna
Mateřský klub - Oáza Mateřský klub - Zahrada
Mateřská škola Podium

Termín:

Čas:

Účel pronájmu:


Poznámka:


X
X